Hap slik uhhh sok weg…..

Pup heeft sok opgegeten - Dierenarts Breukelen

“Dat Labradors bekend staan als ‘alleseters’ is wel bekend, maar dat deze non-stop honger niet zonder gevaren is en soms direct actie van de dierenarts vraagt, leerde een van onze klanten nadat haar Labradorpup Marley van 12 weken, een vreemd voorwerp had opgegeten.

Dat vreemde voorwerp was een klein sneaker-sokje en in plaats van ermee te gaan spelen, slikte de pup de sok binnen luttele seconden door.

Tsja en wat moet je daar dan mee? Hopen dat de sok er vanzelf weer uit komt met de ontlasting? Maar wat als dit niet gebeurt en de sok blijft zitten en voor een verstopping zorgt? Dan zijn de gevolgen drastisch en moet de pup geopereerd worden om de sok operatief te verwijderen. Dat wil je liever voorkomen. Dus dierenarts Camille werd gebeld en zij verzocht de eigenaar van de pup om hem flink wat brokjes te geven en daarna gaf ze hem met een injectie een braakmiddel. De pup werd in een mum van tijd onrustig en zichtbaar heel erg misselijk. Na een paar minuten begon hij over te geven en lagen er her en der hoopjes braaksel met brokjes op de vloer en…… de sok! Wat een opluchting bij iedereen. En Marley was nog even misselijk, maar zijn baasjes waren erg blij dat de sok eruit was.

Dus heeft je dier een vreemd voorwerp opgegeten? Neem altijd contact op met je dierenarts om te overleggen.