Lezing vuurwerkangst bij honden 14 november 2019

18 oktober 2019

Help mijn hond is bang van vuurwerk!

Veel honden zijn bang voor vuurwerk. De harde en onverwachte knallen tijdens de laatste dagen van het jaar, maken het vaak een stressvolle periode voor zowel hond als baas.

Wij mensen begrijpen dat het harde geknal van vuurwerk geen bedreigende situatie vormt, maar voor honden ligt dit anders. Het knallende vuurwerk creëert een natuurlijk angst bij bange honden die direct te maken heeft met overlevingsdrang. Gevolg is bijvoorbeeld dat de hond heftig gaat blaffen of janken, maar ook kan gaan wegkruipen onder het bed of andere donkere hoek in huis. De schrik van veel baasjes is dat hun hond uit angst en in paniek buiten wegrent en vaak niet meer terug te roepen is.

Heeft uw hond last van vuurwerkangst en wilt u weten wat u als baasje hieraan kunt doen? Wilt u helpen voorkomen dat uw hond bang is voor vuurwerk en uw hond op de juiste manier ondersteunen en kalmeren tijdens de komende eindejaarsweken? Kom dan naar onze gratis lezing over vuurwerkangst bij honden.

Deze lezing organiseren wij in samenwerking met hondengedragstherapeute Kim Noordermeer van Praktijk voor Hondengedrag op donderdag 14 november.

Wat gaan we doen?

U leert het herkennen van stresssignalen, krijgt informatie over de invloed van uw eigen gedrag en we geven tips en adviezen wat u tijdens Oudjaarsavond wel en niet kunt doen om stress te voorkomen bij uw hond.

Wanneer?

De lezing over vuurwerkangst is op donderdag 14 november 2019.

Tijdstip?

De inloop is om 19.30 uur met koffie/thee en de lezing is van 19.45 – 21.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan onze dierenartsen en aan de hondengedragstherapeute.

Waar?

De lezing wordt bij ons in de praktijk gehouden.

Adres: Dierenartsenpraktijk Breukelen

van Nijenrodestraat 96 – Breukelen

Tel: 0346-261415

**VOL** Wegens grote interesse is de lezing over vuurwerkangst bij honden helaas vol. Wanneer u een samenvatting van de lezing wilt ontvangen, dan kunt u dit aan ons laten weten per mail: info@dierenartsbreukelen.nl