Titerbepaling bij de hond, in april en mei met 20% kennismakingskorting.

7 december 2020

 

Misschien vraagt u zich wel eens af of het echt nodig is, al die vaccinaties. Daarom bieden wij de mogelijkheid een titerbepaling te laten doen en kunnen we uw hond, indien nodig, “op maat” vaccineren. Bij een titerbepaling wordt na het afnemen van een paar druppels bloed bepaald hoe goed uw hond beschermd is tegen parvo, distemper en hepatitis. Daardoor weten we precies welke vaccinatie op dat moment zinvol is.

Voor de ziekte van Weil wordt niet getiterd. Uit onderzoek is gebleken dat de vaccins hiertegen nooit veel langer dan een jaar bescherming bieden. Wij raden daarom aan om de tegen de ziekte van Weil jaarlijks te laten vaccineren. Om dezelfde reden wordt ook niet voor besmettelijke hondenhoest getiterd. Deze vaccinatie kan verplicht of wenselijk zijn bij pensionbezoek, hondenschool of uitlaatservice. Voor rabiës is het wel mogelijk maar wordt meestal niet getiterd. De reden hiervoor is dat rabiës een verplichte vaccinatie is om naar het buitenland te mogen reizen.

Wat zijn de kosten?

Een titerbepaling wordt altijd gecombineerd met een gezondheidscontrole zoals dat ook bij een vaccinatie gebeurt.

De totale kosten bedragen 84,50 euro, hetgeen bestaat uit het consult met het lichamelijk onderzoek (39,50 euro), en de titerbepaling: de bloedafname, de titertest en uiteraard het bespreken van de uitslag (45,00 euro). Afhankelijk van de uitslag zullen we besluiten te vaccineren of het paspoort af te tekenen voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. Mocht uw hond naar aanleiding van de uitslag gevaccineerd worden, dan betaalt u alleen nog de kosten van het vaccin (tussen de 23,00 en 28,00 euro) en geen nieuw consult.

In de maanden april en mei 2021 geldt 20% kennismakingskorting op de titerbepaling.

Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij het graag!

Hartelijke groet,

Team van Dierenartsenpraktijk Breukelen