Samenvatting lezing vuurwerkangst bij honden

18 november 2019

Donderdagavond 14 november was er een grote opkomst bij de Lezing over Vuurwerkangst bij honden.

Meer dan 25 belangstellenden luisterden naar het verhaal van hondengedragsdeskundige Kim Noordermeer van Praktijk voor Hondengedrag en onze dierenarts Camille Voorneveld. Duidelijk werd dat alle aanwezigen een hond hebben die reeds bang is voor vuurwerk. Gelukkig is daar vaak wel iets aan te doen, in overleg met de dierenarts en hondengedragstherapeut. Bij sommige honden gaat het nooit helemaal over, maar met de juiste training, afleiding, begeleiding en/of medicatie en supplementen kunnen de scherpe stressrandjes ervan afgehaald worden, waardoor uw hond minder angstig is.

Er werd ingegaan op het ontstaan van vuurwerkangst (bijv. door een negatieve ervaring en soms is het ook erfelijk bepaalt). Wat is angst en welke vijf fysieke stressreacties laten honden zien, hoe kun je als baasje de angst herkennen bij je hond, wat moet je NIET doen en wat moet je juist WEL doen bij angst?
Tijdens de lezing kreeg iedereen goede inzichten in het gedrag van de hond in stresssituaties en handige tips hoe ze (de aanloop naar) Oudjaarsavond wat prettiger en relaxter kunnen laten verlopen voor hun hond.

Lees hier de samenvatting van de lezing: Samenvatting lezing vuurwerkangst bij honden

Is uw hond bang voor vuurwerk en wilt u weten hoe u hem kunt ondersteunen? Maak dan op tijd een afspraak met ons, voor een advies op maat.